Свържете се сега

Facebook

ISO Сертификат

Онлайн тест: Разбери бързо и лесно дали EyeSTAR може да ви помогне с нашия тест

Започни теста

Навършили ли сте 18 г. или повече?

Не Да

Имате ли някакво кръвотечение (дължащо се на заболяване на кръвта)?

Не Да

Бременна ли сте?

Не Да

Диоптерът Ви променял ли се е с повече от 0,5 последните 6 месеца?

Не Да

Диабетик ли сте?

Не Да

Имате ли психично (ментално) заболяване?

Не Да

Имате ли някакво заболяване на роговицата (кератоконус или ектазия)?

Не Да

За съжаление Вие може да не сте подходящ.

Повтори

Epi-Lasik

Какво е Epi-LASIK?

Epi-LASIK е най-новият хирургичен метод за лечение и корекция на зрението. Основната идея на Epi-LASIK е да бъдат комбинирани предимствата на PRK и LASIK, както и да бъдат отстранени някои от недостатъците им. Epi-LASIK е нов термин, в който гръцката дума "Epipolis" ("повърхностен") е съчетана с LASIK. За съжаление това наименование не отговаря напълно на процедурата, тъй като тя е по-близо до LASEK или PRK, а не до LASIK. MEFLAK (Mechanical Epithelial Flap Laser Keratomileusis) може да бъде по-добър термин за означаване на процедурата, а CEFLAK (Chemical Epithelial Flap Laser Keratomileusis) за LASEK.

Как се прави Epi-LASIK?

Методът Epi-LASIK прилича на PRK по това, че при него се третира повърхността на роговицата,  и също така прилича на LASIK, по това че роговицата се третира под един защитен и подвижен flap. Процедурата Epi-LASIK използва инструмента Moria Evolution 3E microkeratome за механично отделяне на епитела и създаване на "повърхностен" защитен flap. За разлика от LASIK, създаването на flap не изисква остри инструменти или срезове.

След като веднъж епителният слой е отместен назад, лазерът оформя отново повърхността на роговицата, както и при PRK. След това flap от епителна тъкан се връща обратно на първоначалното си положение, където се залепва без да е необходимо да се правят шевове. Защитна контактна леща може да бъде поставена върху роговицата за да ускори процеса за заздравяване и да намали дискомфорта, ако има такъв. Методът Epi-LASIK може да бъде разглеждан и като форма на метода LASEK, при който се използва микрокератом с тъп ръб (или сепаратор) за отделяне на епитела, вместо спирт или солен разтвор.

Какви са предимствата и недостатъците на Epi-LASIK?

Смята се, че Epi-LASIK е по-безопасна процедура от LASIK, но с най-новото поколение микрокератоми засега не е забелязана съществена разлика. При Epi-LASIK повърхностният епителен flap регенерира и предпазва структурната цялост на роговицата.

Освен това Epi-LASIK притежава и някои предимства пред PRK. Тъй като защитният епителен слой не се отстранява, пациентите имат по-слаб пост-оперативен оток и изпитват по-малък дискомфорт. Пациентите могат да усетят и по-бързо възстановяване на функционалното зрение. Все пак, пациентите, които се подлагат на процедурата Epi-LASIK, трябва да са готови да изпитат известен дискомфорт в продължение на няколко дни и известна неяснота в зрението за срок до 7 дни.

Кой може и кой не може да бъде подложен на процедурата Epi-LASIK?

В ние препоръчваме Epi-LASIK на пациенти с по-тънка роговица, тъй като така се постига забавяне при пълно възстановяване на зрението в сравнение с LASIK. Пациенти с по-плътна или плоска роговица може да не са подходящи за процедурата Epi-LASIK, поради това че е възможно микрокератомът да не може да направи перфектен епителен flap. Такива пациенти могат да се възползват от процедурата LASEK (CEFLAK.

Видео мненияПокажи всички

Пациентите за EyeSTARПрегледай

Надявам се и други хора, колебаещи се да вземат решение и да посетят клиниката.... (виж оригинала)

Николай Кочевски

Галерия снимкиПрегледай