Свържете се сега

Facebook

ISO Сертификат

Онлайн тест: Разбери бързо и лесно дали EyeSTAR може да ви помогне с нашия тест

Започни теста

Навършили ли сте 18 г. или повече?

Не Да

Имате ли някакво кръвотечение (дължащо се на заболяване на кръвта)?

Не Да

Бременна ли сте?

Не Да

Диоптерът Ви променял ли се е с повече от 0,5 последните 6 месеца?

Не Да

Диабетик ли сте?

Не Да

Имате ли психично (ментално) заболяване?

Не Да

Имате ли някакво заболяване на роговицата (кератоконус или ектазия)?

Не Да

За съжаление Вие може да не сте подходящ.

Повтори

UV Crosslinking CxL

Oткривател на метода за офталмологичната практика е професор Theo Seiler. От 1996г. Той и екипът му експериментират с роговици in vitro и доказват, че при комбинираното въздействие на Рибофлавин (витамин В2) и UV лъчи механичната здравина на човешката роговица се увеличава с 300%. В резултат процесът на изтъняване и изкривяване на роговицата „спира“. В 70 до 81,7 % от случаите (според различни автори) се наблюдава дори регрес на заболяването, т.е. намаляване на неправилния астигматизъм и подобряване качеството на наблюдавания образ.

Резултат след UV Cross-Linking процедура – заздравена предна 1/3 на роговицата Как протича процедурата UV Cross-Linking В окото на пациента се накапват капки локален анестетик. Отстранява се част от епитела и в окото се накапва Рибофлавин, след което роговицата се облъчва с ултравиолетови лъчи. Поставя се мека контактна леща, която се сваля след една седмица. На пациента се предписват антибиотични и епителизиращи капки и мехлеми.

За кого е подходящ методът Cross-Linking?

Подходящи кандидати за UV Cross-Linking са пациенти на възраст между 18 и 45г. с доказан кератоконус, който е в прогрес през последните 6-12 месеца.
Противопоказания: UV Cross-Linking е противопоказан при следните групи пациенти: непълнолетни бременни очи, прекарали херпес-инфекция много тънки роговици алергия към витамин B2

Рискове на метода

Счита се, че методът UV Cross-Linking е достатъчно безопасен и ефективен. Затова през последните 2 години придоби разпространение в цял свят.
Както при всяка хирургическа манипулация съществуват следните теоретични рискове: Увреждане на ендотела на роговицата (Предотвратява се, като облъчването се дозира само в предните 300 μm на роговицата) Инфекциозно възпаление на роговицата в следоперативния период (Предотвратява се като се предписват антибиотични капки).

Видео мненияПокажи всички

Пациентите за EyeSTARПрегледай

Задоволството ми, когато прогледнах със собствените си очи беше невероятно!... (виж оригинала)

Александрина

Галерия снимкиПрегледай