Свържете се сега

Facebook

ISO Сертификат

Онлайн тест: Разбери бързо и лесно дали EyeSTAR може да ви помогне с нашия тест

Започни теста

Навършили ли сте 18 г. или повече?

Не Да

Имате ли някакво кръвотечение (дължащо се на заболяване на кръвта)?

Не Да

Бременна ли сте?

Не Да

Диоптерът Ви променял ли се е с повече от 0,5 последните 6 месеца?

Не Да

Диабетик ли сте?

Не Да

Имате ли психично (ментално) заболяване?

Не Да

Имате ли някакво заболяване на роговицата (кератоконус или ектазия)?

Не Да

За съжаление Вие може да не сте подходящ.

Повтори

Intacs

Импланти Intacs: Солидна надежда за пациенти с кератоконус (keratoconus)

В действителност имплантантите Intacs за роговица са хирургическо решение за корекция на късогледство без лазер. Технологията е одобрена от FDA  през 1999 г. за пациенти със средно късогледство (от -1.0 до -3.0 диоптъра) и използва две тънки, прозрачни частици с форма на полумесец, изработени от пластичен полимер, които се поставят в роговицата.

През януари 2006 г. FDA официално призна, че имплантите Intacs са терапевтично средство, което може да бъде описвано в литературата по-скоро като роговични импланти, отколкото като нещо, което се използва по предписание. В имплантите Intacs се използват главно за лечение на кератоконус от почти десет години и рядко се използват за корекция на зрението.

Първоначално тези роговични импланти са били предназначени за дълготрайна корекция на зрението. Все пак, пациентите, които не са удовлетворени от резултатите или, които имат симптоми за зрителни проблеми (3,90 % от пациентите), в могат да се подложат на безплатна интервенция за отстраняване на имплантите.

Имплантите Intacs могат да бъдат заменени от импланти с различни размери или да бъдат отстранени изцяло. Можете да изберете дали по-късно да ги замените с нови рингове, ако предписанието за очите Ви се промени с годините.

Ако имплантите се отстраняват за постоянно, в срок от три месеца зрението проявява тенденция да се върне към състоянието си от преди интервенцията. Тези пациенти, при които имплантите са заменени с нови такива, също имат добри резултати за зрението си. Тези последващи интервенции преминават без сериозни инциденти.

Възможността имплантите да бъдат отстранени може да се разглежда като предимство пред метода LASIK, при който тъканта на роговицата се отстранява завинаги. При роговичните импланти хирурзите не отстраняват тъкан и затова Ви дават възможност да разглеждате и други опции за лечение. Тези опции може да не са възможни за пациенти, при които след процедурата LASIK роговиците са твърде тънки, за да позволят допълнителни хирургически манипулации. Отчитайки предимствата на LASIK като комфорт, точност и цена за пациентите на имплантите Intacs са следващият предпочитан метод за корекция на късогледството.

Intacs за късогледство правят кривата на роговицата плоска.  От производителя е предоставена фотография.

Как функционират имплантите Intacs?

При късогледството роговицата е твърде плътна или окото е по-дълго от нормалното и светлинните лъчи от отдалечените предмети се фокусират пред ретината. Далечните предмети изглеждат неясни. Полимерните сегменти от рингове притискат роговицата, така че централната част става по-плоска и позволява фокусирането на светлинните лъчи в ретината и така зрението става остро.

За пациентите с кератоконус отслабената стена на роговицата получава подкрепа от тези имлантирани сегменти. Това е като в строителството сградата да бъде укрепена чрез допълнителни колони. Така се получава една по-естествена форма на роговицата, която позволява на пациента да има по-добро зрение с очила или с меки контактни лещи. В повечето случаи на кератоконус късогледството и астигматизмът се намаляват, но пациентът все още има нужда от очила или контактни лещи. В действителност реалната полза за пациентите с кератоконус се дължи на възвръщането на симетричната форма на роговицата, което им позволява да виждат много по-добре с контактни лещи или очила. В допълнение към това, в някои проучвания се твърди, че имплантите Intacs спират развитието на кератоконуса. Ние смятаме, че по-продължителни проучвания с по-голям брой пациенти трябва да бъдат направени, за да може със сигурност да се твърди, че имплантите Intacs спират развитието на  кератоконуса.

Процедурата се извършва за около 15 минути и пациентът не остава да нощува в болничното заведение. Преди хирургичната интервенция нашите медицински сестри поставят анестезиращи капки в очите Ви и могат да Ви дадат слаб орален седатив.

По време на хирургическата интервенция нашите хирурзи правят тунел между слоевете на съединителната тъкан, извън централната оптична зона. Тези тунели могат да бъдат направени чрез специален инструмент или femto second laser, като Intralase. Хирурзите избират подходящата дебелина на ринговете (колкото по-дебел е рингът, толкова по-плоска става роговицата и толкова по-голяма корекция на зрението се постига), след това поставят двата полумесеца в тунела и процедурата е приключена.

Аргументи ЗА

  • Процедурата е обратима.
  • Имплантите могат да бъдат подменяни (когато диоптрите бъдат променени,  имплантите Intacs могат също да бъдат подменени).
  • Не се отстранява тъкан от роговицата (няма ефект на отслабване на роговицата).
  • Усилва се структурата на роговицата.
  • Лесна процедура, която не налага престой в лечебното заведение.

Аргументи ПРОТИВ

  • Методът дава по-ниска точност отколкото LASIK.
  • Методът е по-скъп в сравнение с лазерната очна корекция.
  • Наличието на пълна гама импланти е проблем, който се дължи на производителя.

Видео мненияПокажи всички

Пациентите за EyeSTARПрегледай

Идвате с очила и си тръгвате със зрение на новородено, истинско чудо!... (виж оригинала)

Милена Илиева

Галерия снимкиПрегледай