Свържете се сега

Facebook

ISO Сертификат

Онлайн тест: Разбери бързо и лесно дали EyeSTAR може да ви помогне с нашия тест

Започни теста

Навършили ли сте 18 г. или повече?

Не Да

Имате ли някакво кръвотечение (дължащо се на заболяване на кръвта)?

Не Да

Бременна ли сте?

Не Да

Диоптерът Ви променял ли се е с повече от 0,5 последните 6 месеца?

Не Да

Диабетик ли сте?

Не Да

Имате ли психично (ментално) заболяване?

Не Да

Имате ли някакво заболяване на роговицата (кератоконус или ектазия)?

Не Да

За съжаление Вие може да не сте подходящ.

Повтори

Монозрение

По време на детството очите ни имат способност да се фокусират върху обекти близо до носа ни, както и върху доста отдалечени обекти.

Един млад човек без никаква рефрактивни грешки може да вижда ясно предмети отдалечени от 25 см до безкрайност. Лещите в очите ни действат както фокусиращите лещи в камерата. Когато предметите са разположени близо, лещата става по тънка и фокусира светлинните лъчи върху ретината за получаване на ясен образ. С годините способността за фокусиране намалява. Обикновено, още преди да сме станали на 40 години вече имаме нужда от помощно средство като очила за четене или бифокални очила, за да се фокусираме върху предметите, които са разположени близо до нас. Това състояние се нарича далекогледство. 

Когато един късоглед човек достигне 40-годишна възраст, той също получава далекогледство. Тъй като късогледото око има естествена точка на фокусиране "наблизо",  мнозина от късогледите, които вече имат и далекогледство, могат да си свалят очилата или контактните лещи и да четат или да вършат някаква работа  и да чувстват удобно. Мнозина късогледи хора предпочитат да носят бифокални очила, за да избегнат необходимостта да свалят и поставят очилата си. Ако възнамерявате да се подложите на рефрактивна хирургическа интервенция за отстраняване или намаляване на късогледството си, както и всеки друг, Вие все още ще имате далекогледство над 40-годишна възраст.  

Монозрението е начин за разрешаване на проблема с далекогледството, който мнозина изпитват на възраст 40-45 години, когато започват да имат нужда от очила за четене, или бифокални очила за близко виждане. При монозрението, доминиращото око (окото, което бихте използвали за да фокусирате камера) се фокусира за далечно виждане, а недоминиращото око се фокусира за близко до средно виждане. Това може да бъде направено с контактни лещи, рефрактивна хирургия (LASIK) или вътреочни лещи.

Когато и двете очи са отворени, близки, средни и далечни предмети могат да бъдат виждани добре без помощта на очила.

Със сигурност, монозрението не е подходящо за всекиго. Все пак, когато бъде направено за пациент, който е подходящ за този метод, това може да бъде отлично решение. Монозрението е комбинация от виждане наблизо и надалече  и е идеално за хора с активен начин на живот. Все пак, има и едно възражение срещу метода, което трябва да разгледаме: тъй като това е компромис, при повечето хора зрението не е отлично ясно наблизо и надалече. Вместо това, монозрението предлага най-доброто от двата свята - близкия и отдалечения.

Повечето хора, които избират монозрението, преминават през кратък период на адаптация, тъй като мозъкът "се научава" да вижда с подходящото око за всеки конкретен случай. Ако обмисляте рефрактивна хирургия като перманентна форма на монозрение, може би е най-добре да направите едно "кръгче" за опит с контактни лещи преди да вземете решение.

Около 75 % от хората харесват монозрението. Ние правим тестове на нашите пациенти с контактни лещи преди да пристъпим към лазерно лечение, за да видим дали те ще могат да се адаптират към монозрението.

Видео мненияПокажи всички

Пациентите за EyeSTARПрегледай

Да, виждам отново света със собствените си очи! Невероятно и неописуемо чувство!... (виж оригинала)

Ваня Тасмова

Галерия снимкиПрегледай