Свържете се сега

Facebook

ISO Сертификат

Онлайн тест: Разбери бързо и лесно дали EyeSTAR може да ви помогне с нашия тест

Започни теста

Навършили ли сте 18 г. или повече?

Не Да

Имате ли някакво кръвотечение (дължащо се на заболяване на кръвта)?

Не Да

Бременна ли сте?

Не Да

Диоптерът Ви променял ли се е с повече от 0,5 последните 6 месеца?

Не Да

Диабетик ли сте?

Не Да

Имате ли психично (ментално) заболяване?

Не Да

Имате ли някакво заболяване на роговицата (кератоконус или ектазия)?

Не Да

За съжаление Вие може да не сте подходящ.

Повтори

Американски пилот избра Истанбул за лазерна операция на очите.

Вестник Ню Анатолиън
ЧЕТВЪРТЪК, 23 МАРТ, 2006 г.

ЗДРАВЕ        

АМЕРИКАНСКИ ПИЛОТ ИЗБРА ИСТАНБУЛ ЗА ЛАЗЕРНА ОПЕРАЦИЯ НА ОКОТО

РАЗКА ГЕРАЙ
Ню Анатолиън/ Истанбул

Пилотът на Делта Еърлайнз, Камерън Нозлър, пропътува хиляди километри, за да дойде в Истанбул за лазерна операция на окото. След месеци на изморително проучване на центрове, технологии и техники за лазерни операции на очи, Нозлър избра клиниката за лазерно лечение EyeSTAR в Истанбул, за да се освободи от контактните си лещи. “След дълги часове на работа, очите ми започваха да парят и дразнят заради контактните лещи”, казва той. Това е разбираемо, но защо клиника в Турция? Няма ли хиляди клиники в САЩ? “Дойдох в EyeSTAR заради техния лазер и изчерпателните отговори на въпросите, които им зададох”.
   
Лазерът на EyeSTAR, WaveLight Allegretto Eye-Q, е най-бързият лазер в света и все още не се използва в САЩ, тъй като трябва да получи одобрението на американската Агенция по храните и лекарствата (FDA). Предишният модел на лазера има одобрението на FDA и до момента е показал най-добрите резултати, но той работи със скорост от 200Hz. Лазерът в Истанбул, избран от Нозлър, работи със скорост 400Hz, което означава по-кратко време за провеждане на операцията. Освен това лазерът има и функция Wavefront за индивидуална аблация.
   
Клиниката за лазерно лечение EyeSTAR, основана през 1999 г., е една от първите в Турция, която започва да лекува чуждестранни пациенти, като по този начин дава начало на здравния туризъм в страната. Клиниката е ограничила броя на пациентите до 10 на ден. Въпреки че тази бройка не изглежда реалистична от финансова гледна точка, управата на клиниката заявява, че всеки ден получават цветя и благодарности за висококачественото лечение и нощем спят спокойно знаейки, че прилагат най-доброто лазерно лечение в целия свят.
     
Името EyeSTAR идва от успеха на основателя на института Д-р Исмаил Гюркан Челиккол, тъй като той е единственият турски очен лекар, който през 1998 г. е приет в престижната програма Eye-STAR на Калифорнийския университет в Лос Анджелис (УКЛА).
Д-р Челиккол има идея да основе в Турция лазерен център, предназначен изцяло за лазерно лечение на очи, който да работи с най-добрите системи и технологии и да държи стандарти равни или дори по-високи от тези на клиниките в САЩ и по света. Основаването на такъв център било негова мечта от годините, през които работил в САЩ в Университета Джон Хопкинс и Калифорнийския университет. Преди да основе EyeSTAR, той посветил пет години на проучвания на най-добрите лазерни центрове в САЩ и чужбина. Освен съвременните методи и оборудване за лазерно лечение, които прилага, клиниката е забележителна и заради добрата среда и обстановка. Техните операционни зали бяха сред първите, които въведоха системата за прочисване на въздуха НЕРА в Турция. Освен това клиниката е сред малкото центрове за лазерна хирургия, които прилагат система, свеждаща стреса на пациентите до минимум. Очевидни са и други предимства като операционните с прозрачен лазер.
   
Повече от 90% от пациентите на EyeSTAR идват в Истанбул от чужбина, включително и Генералният мениджър американката Ясемин Юсуфоф, която пристигна като пациент от Япония преди една година и в последствие беше назначена да работи тук. “Зрението ми беше изключително лошо през по-голямата част от живота ми. Носех контактни лещи непрекъснато в продължение на 14 години и много се страхувах да не се случи земетресение в Япония”, казва Юсуфоф. “Защото в такъв момент не бих могла да си намеря очилата, а и очевидно не бих имала време да си сложа лещи”, допълва тя. “Проверих клиники в Ню Йорк и Токио, но всички те ме караха да се чувствам не като пациент, а като клиент, на когото се опитват да продадат лазерна операция на окото. Освен това, за мен беше шокиращо, че технологията, която се използва тук, не се прилага в САЩ, това е като да караш специална нова спортна кола, която още не е пусната на пазара. Избрах EyeSTAR не само защото използват висша технология, но и защото те наистина са бутикова клиника. Дори не се чувствах като в клиника, нямаше сестри и лекари в престилки, само мили и сърдечни хора, които търпеливо отговориха на въпросите ми и подробно ми обясниха процедурата.”
   
EyeSTAR е лекувала много известни личности, включително певеца Илхан Шешен, телевизионния говорител на Euro Sport Уве Винтер, водещата на MTV Мин Кай Пан Ти.

Чудото на Истанбул!

Оле Хенриксен от Дания е един от доволните пациенти на EyeSTAR и ето какво казва той за своето преживяване: “Дайте си шанса да изживеете това чудо, ако ви се налага да гледате света през очила. Аз бях един 52-годишен мъж с късогледство (около 4.5 диоптера и на двете очи), освен това имах и астигматизъм на двете очи.  Реших да си направя лазерна операция, което е много скъпо в родната Дания, затова потърсих в интернет кое е най-доброто място за операция и скоро попаднах на екипа на EyeSTAR в Истанбул”.
Пристигнах в Истанбул, взеха ме от летището и ме закараха в хотел, в който ми бяха направили резервация от клиниката. Следващите два дни прекарах като турист в прекрасния град Истанбул. На третия ден ми направиха тест на очите, а вечерта на четвъртия ден щях да се подложа на лазерната операция. Никога не съм преживявал толкова безболезнена и кратка операция. И двете ми очи бяха оперирани за по-малко от пет минути и въпреки че бяха пълни със сълзи, вече виждах света по-ясно. На следващия ден прекарах сутринта във взиране през прозореца, изумен от безупречното ми зрение, гледайки прелитащите в далечината над Истанбул птици и дори малки насекоми, като за първи път от 39 години насам можех да се наслаждавам на ясния изглед на заобикалящия ме свят. Сега, една година по-късно, зрението ми все още е перфектно, очният ми лекар току-що ме прегледа и заяви, че това е най-добрият резултат от лазерна операция, който някога е виждал, а той е виждал много такива. Наистина се наслаждавам на новия си живот без очила, вече не се чувствам като слепец в дъждовно или влажно време, очилата ми не се изпотяват когато спортувам и сега мога да се наслаждавам на всичките 180 градуса от хоризонта. Направете си незабравим подарък – подложете се на лазерна операция в EyeSTAR и се насладете на подкрепата на техния екип. И дори не е скъпо, затова нямате оправдание – елате в Истанбул, градът на чудесата”.

Видео мненияПокажи всички

Пациентите за EyeSTARПрегледай

Надявам се да срещна още много хора като Вас по пътя си...... (виж оригинала)

Диана Йорданова

Галерия снимкиПрегледай