Свържете се сега

Facebook

ISO Сертификат

Онлайн тест: Разбери бързо и лесно дали EyeSTAR може да ви помогне с нашия тест

Започни теста

Навършили ли сте 18 г. или повече?

Не Да

Имате ли някакво кръвотечение (дължащо се на заболяване на кръвта)?

Не Да

Бременна ли сте?

Не Да

Диоптерът Ви променял ли се е с повече от 0,5 последните 6 месеца?

Не Да

Диабетик ли сте?

Не Да

Имате ли психично (ментално) заболяване?

Не Да

Имате ли някакво заболяване на роговицата (кератоконус или ектазия)?

Не Да

За съжаление Вие може да не сте подходящ.

Повтори

След една година и половина проучване...

Сряда, 14 юни 2006 г. Гласът на Марамуреш
След една година и половина проучване

ЕДНО МОМЧЕ ОТ БАЯ МАРЕ НАМИРА САМ ЛЕК ЗА ОЧИТЕ СИ

Дана Г. БУЗУРА

Хирургическа намеса в продължение на само няколко секунди променя живота на един младеж от Бая Маре. Даниел Мариус Филипан доскоро е страдал от миопия с астигматизъм. За да се коригира зрението му, се налага хирургическа намеса с лазер. 26-годишното момче, запалено по компютрите, твърди, че от момента, в който разбира за възможността да бъде излекуван по този начин, започва да търси в интернет всичко за процедурата и най-добрите клиники за тази интервенция. Сам намира и се свързва с една клиника и се подлага на операцията. Сега, Даниел казва, че е щастлив: вече няма нужда да носи очила.

Проблемите за Даниел започват когато е на 10 години. Започва да не вижда добре надалече. След преглед при очен лекар, се налага да сложи очила. Въпреки това, в училище трябва да стои близо до дъската, за да вижда написаното. На 22 години си купува кола и взима шофьорска книжка. Очевидно и тук започва да има проблеми. „Въпреки че виждах много добре с очилата през деня, в тъмното беше истинско предизвикателство да шофирам. Виждах много слабо, а фаровете на насрещно идващите коли ме заслепяваха. Разбрах, че без очила не виждам почти нищо в тъмното или при слаба светлина. Осъзнах, че съм зависим от очилата.” През лятото на 2004 г. Даниел Мариус Филипан решава да се подложи на операция с лазер. Научава, че има възможност за това в страната (Румъния) и отива на консултации в специализирана клиника. „При прегледа ми казаха, че след операцията ще имам диоптър около -1. Също така ми казаха, че след операцията ще ми се намали цветовият контраст. Това не ми хареса и започнах да търся в интернет всичко за поколенията лазер Excimer, процедурите около операцията, такива без усложнения в дългосрочен план. Поинтересувах се от резултатите и мненията на пациентите след такива операции, за да направя най-добрия избор.”

Сам намира най-добрия лазер за операцията.

След няколко месеца търсене Даниел разбира, че най-новото поколение лазер подходящ за диагнозата му, се намира само в клиники в чужбина. Младежът вече е научил толкова много технически подробности за този вид лазер, че може да обяснява часове наред. След повече от година търсене, открива клиника в Израел. „След като проучих всичко, констатирах, че това е единствената клиника с подобен лазер и реших да отида сам там. В клиниката имаше определен човек, който да дава информация (не се чете) за всичко, от което се интересуват потенциалните пациенти. Дълго обсъждах с въпросния човек преди да пристигна там. Лекарят ме прие по изключителен начин. Изобщо не се задържах в болницата, тъй като същинската интервенция продължи само няколко секунди. Упойката представлява две капки, които ми сложиха в очите. Веднага след операцията виждах по-добре. Три дни след нея отидох на контролен преглед за няколко минути. Върнах се обратно вкъщи с моята кола. Карах предимно през нощта и нямах никакви проблеми със светлините на колите в насрещното движение. Общо операцията струваше малко над (не се чете) евро”, твърди младежът.
Той дойде в редакцията на „Гласът на Марамуреш”, за да сподели, че е щастлив и се чувства свободен, че е осъществил мечтата си, която е смятал за невъзможна. „Проучвах всеки ден в продължение на година и половина, но не беше напразно”, заключава Даниел Мариус Филипан.
 

Видео мненияПокажи всички

Пациентите за EyeSTARПрегледай

С удоволствие ще си купя слънчеви очила. Мечтаех с години за този момент!... (виж оригинала)

Антоанета

Галерия снимкиПрегледай