Свържете се сега

Facebook

ISO Сертификат

Онлайн тест: Разбери бързо и лесно дали EyeSTAR може да ви помогне с нашия тест

Започни теста

Навършили ли сте 18 г. или повече?

Не Да

Имате ли някакво кръвотечение (дължащо се на заболяване на кръвта)?

Не Да

Бременна ли сте?

Не Да

Диоптерът Ви променял ли се е с повече от 0,5 последните 6 месеца?

Не Да

Диабетик ли сте?

Не Да

Имате ли психично (ментално) заболяване?

Не Да

Имате ли някакво заболяване на роговицата (кератоконус или ектазия)?

Не Да

За съжаление Вие може да не сте подходящ.

Повтори

Пресбиопия

Понятието пресбиопия идва от гръцката дума presbus, която означава старец. При младите хора, лещата е мека и еластична, и лесно променя дебелината си, за да се фокусира предмети на различни разстояния. С времето тя постепенно се уплътнява и способността за фокусиране намалява. Обикновено хората започват да страдат от пресбиопия на възраст от около 40-45 години.

Симптоми: Хората с пресбиопия често смятат, че са станали далекогледи.Основен симптом на пресбиопията е неспособността  да се изпълняват задачите, свързани с виждането на близо , при четене например. Пресбиопите обикновено държат обектите на дистанция от очите си (проблем, който се подсилва особено при слабо осветена среда), като това може да бъде придружено и с астенопия и главоболие.Докато далекогледството се дължи на по-малка дължина на окото (по-късо око), пресбиопията е резултат на промените в еластичността на лещата.

Корекция: Пресбиопията е прогресивна и често започва да става стабилна около 65 годишна възраст. За да имат способността да виждат близките обекти ясно, пресбиопите се нуждаят от оптични или контактни лещи със специфични характеристики и предписания. Съществуват няколко вида оптични лещи, предназначени за хора, нуждаещи се от очила за пресбиопия: обикновени очила за близко виждане, очила за четене, бифокали и прогресиви. Много хора се интересуват и от хирургичното лечение на пресбиопията. Различните разработвани операции се основават на различните възможни причинители. При някои като напр. “monovision LASIK” и “conductive keratoplasty (CK)” се постига желаният резултат независимо от причината.

Видео мненияПокажи всички

Пациентите за EyeSTARПрегледай

Аз виждам! Вие сте причината за това щастие!... (виж оригинала)

Росица Робева

Галерия снимкиПрегледай